Webzies

Webzies

Word jij mijn collega?

Door: Ralph
Leestijd: 01:30

Na haar studie (master Persuasive Communication) begon Yifen in september 2018 als Online Marketing Trainee bij WEBZIES. Inmiddels is ze sinds maart in dienst als online marketeer. Ze woont in Mierlo en brengt haar vrije uurtjes graag door met het kijken van films of series.

Yifen is inmiddels verantwoordelijk voor de Google Ads campagnes van WEBZIES. Ze bouwt en optimaliseert campagnes en werkt nauw samen met haar collega’s om het maximale uit de campagnes te halen. We vragen haar hoe ze het afgelopen jaar heeft ervaren.

Het Traineeship

Na mijn studie miste ik voor mijn gevoel de kennis en ervaring om aan de slag te gaan als junior online marketeer. Natuurlijk was er wel aandacht voor online binnen de opleiding en werkte ik naast mijn studie bij Social Deal als redacteur. Toch had ik het gevoel dat ik nog veel basiskennis op het gebied van online marketing miste. Bij WEBZIES kreeg ik de kans om in een korte periode veel te leren over dit vakgebied. In de eerste weken ging ik aan de slag met het behalen van de Google-certificaten en daarna ging het snel. Inmiddels ben ik (mede)verantwoordelijk voor alle Google Ads campagnes binnen WEBZIES. Doordat je de kans krijgt snel te groeien en veel te leren raad ik het traineeship van WEBZIES zeker aan. Zie het als een investering in jezelf!

 

Online marketeer

Het traineeship duurt normaal gesproken 6 maanden. Omdat ik mezelf snel en goed ontwikkelde werd de duur ingekort naar 5 maanden. Ik kreeg vervolgens de kans om aan de slag te gaan als online marketeer bij WEBZIES. Als online marketeer heb ik meer verantwoordelijkheid en vrijheid in het beheren van de campagnes. Ook krijg ik de kans om mezelf verder te blijven ontwikkelen en de vrijheid om nieuwe online marketing tools te testen.

 

Werken aan het succes van klanten geeft een kick

De eerste keer dat je een conversie behaalt voor een klant geeft een kick. Door jouw campagne heeft de klant een lead binnengekregen of een product verkocht. Als je ziet dat een campagne steeds beter gaat draaien besef je echt dat wij samen met onze klanten verantwoordelijk zijn voor hun succes. Je wordt uitgedaagd creatief te zijn en mee te denken met de klant. In veel gevallen zijn wij de ‘marketingafdeling’ van een bedrijf.

 

Op dit moment hebben we bij WEBZIES plaats voor een online marketing trainee. Wil jij dezelfde ontwikkeling doormaken als ik? Solliciteer dan en wie weet word jij mijn nieuwe collega!