Webzies

Webzies

YouTube adverteren

YouTube is wereldwijd de grootste videozoekmachine. Dagelijks wordt er op het platform meer dan 1 miljard uur aan video’s bekeken
  • YouTube heeft een enorm bereik
  • Volledige aandacht van de kijker
  • Video zorgt voor engagement

YouTube Adverteren

YouTube is wereldwijd de grootste videozoekmachine. Dagelijks wordt er op het platform meer dan 1 miljard uur aan video’s bekeken. Als adverteerder gebruik maken van dit platform betekent dus dat je een enorm bereik hebt. Het ideale kanaal om jouw doelgroep te bereiken. Hoe je dit doet? Met video-advertenties. Deze worden vooraf, tijdens en na de video die een gebruiker wil bekijken afgespeeld.

YouTube is een kanaal dat je in kunt zetten in de verschillende fases van de customer journey. Het mooie aan video is dat je het kunt gebruiken voor bereik, awareness, engagement én conversie. Het gaat om de boodschap die je met de video-advertentie brengt. Zo kun je mensen kennis laten maken met jouw merk, klikbare links gebruiken voor specifieke productpagina’s of appinstallaties stimuleren.

Hoe werkt adverteren op YouTube?

Adverteren op YouTube kan via Google Ads. Daarnaast heb je een YouTube-account nodig waar je de advertenties op zet. De advertenties worden voor, tijdens of na de video afgespeeld. Omdat je via Google Ads adverteert werkt het in principe hetzelfde als bij andere vormen van adverteren in Google Ads. Je wilt natuurlijk dat jouw advertenties terecht komen bij het juiste publiek, daarom kun je gebruik maken van verschillende doelgroepen. Daarnaast zijn er tal van andere targeting mogelijkheden om jouw video-advertenties bij de juiste doelgroep te krijgen.

Verschillende soorten advertenties

Op YouTube kun je met verschillende soorten advertenties jouw publiek bereiken. Zo heb je TrueView advertenties, Instream en Discovery. Onze specialisten kunnen jou adviseren in het kiezen van de juiste soorten advertenties. Afhankelijk van het doel van jouw campagne bepalen we samen welke advertentiesoort hier het beste bij past.