Webzies

Webzies

SEO techniek

SEO bestaat uit drie pijlers: content, autoriteit en techniek. Een website die technisch optimaal in elkaar zit, krijgt hogere posities in de zoekresultaten van Google. De techniek van je website is als de fundering van een huis.
  • Techniek
  • Content
  • Autoriteit

SEO techniek

Hoe zit dat precies?

SEO bestaat uit drie pijlers: content, autoriteit en techniek. Een website die technisch optimaal in elkaar zit, krijgt hogere posities in de zoekresultaten van Google. De techniek van je website is als de fundering van een huis. Technische SEO is de basis van waaruit je een SEO-traject begint en heeft grote invloed op de resultaten van alle opvolgende SEO werkzaamheden. Heb je je technische SEO niet op orde? Dan merk je dit in je resultaten.

Technische SEO

Is dit belangrijk...

Het succes van een website valt of staat met de techniek. Een technisch sterke website presteert beter in de zoekresultaten. Dit betekent meer organisch bezoek aan uw site én doorgaans meer omzet. Het tegenovergestelde is ook waar: een technisch slechte heeft een negatieve invloed op de organische resultaten van uw site. Technische gebreken of fouten kunnen er namelijk voor zorgen dat de website slecht vindbaar is. Of in het ergste geval: dat de website of een gedeelte hiervan zelfs helemaal niet wordt vertoond in de zoekresultaten. Alle overige inspanningen, bijvoorbeeld op het gebied van content en autoriteit, hebben in dat geval geen nut. Daarom is het van groot belang dat een website op de juiste manier is ingericht voor de opname in de zoekresultaten.

Wat valt onder SEO techniek?

Lees het hier ...

Technische SEO staat nooit stil, WEBZIES is daarom altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Hieronder valt:

  • Toegankelijkheid en indexeerbaarheid:

Zoekmachines helpen bij het vinden en indexeren van de content. Denk hierbij aan de XLM sitemap, robot.txt en canonicals

  • Site structuur

Het inrichten van zowel de URL structuur als de interne linkstructuur

  • Snelheid website

Optimalisatie website t.b.v. de snelheid van de website

  • Mobielvriendelijkheid

Site geschikt voor weergave op mobiel/tablet

  • Structured data

Data markeren voor de zoekmachiens. Hierdoor helpt u zoekmachines uw content beter te begrijpen