Webzies

Webzies

Zoekmachine adverteren (SEA)

Wil jij mensen bereiken op het moment dat ze op zoek zijn naar jouw product of dienst? Dan is Google Ads een onmisbaar kanaal.
  • Effectief en gericht adverteren
  • Je betaalt alleen per klik
  • Essentieel in de customer journey

Wat is Google Ads (SEA)?

Wij leggen het even uit!

Wil jij mensen bereiken op het moment dat ze op zoek zijn naar jouw product of dienst? Dan is Google Ads een onmisbaar kanaal. Of je nu meer bezoekers op je website wilt, meer leads of verkopen wilt genereren of je naamsbekendheid wilt vergroten, met Google Ads kun je hierin snel stappen zetten. Het belangrijkste principe is dat je op het juiste moment vindbaar bent voor je potentiële klanten. Met Google Ads kun je ervoor zorgen dat jij op prominente plekken in de zoekmachine zichtbaar bent wanneer mensen jou nodig hebben.

Google is wereldwijd de grootste zoekmachine. Dagelijks worden er meer dan 3,5 biljoen zoekopdrachten opgegeven. Mensen zoeken niet alleen naar informatie, maar ook naar diensten en producten. Vindbaar zijn in deze zoekmachine is daardoor een belangrijke factor voor het succes van jouw bedrijf. Met de uitgebreide targetingmogelijkheden van Google Ads zorg je ervoor dat je voor jouw klanten vindbaar bent als ze naar jouw dienst of product op zoek zijn.

Hoe werkt Google Ads?

Wij helpen je graag!

Afhankelijk van je doelstellingen kun je in Google Ads kiezen voor verschillende kanalen. Zo heb je keuze uit search, display, shopping en video campagnes. Afhankelijk van jouw wensen, doelstellingen en middelen kun je ervoor kiezen om meerdere kanalen in te zetten of je focussen op een specifiek kanaal. Samen met jou kijken we naar de beste kanalen, soorten campagnes en advertenties die passen bij jouw doelstelling. Om het beste uit je campagnes te halen is er continu optimalisatie nodig. We kijken altijd uit naar nieuwe kansen en manieren om het beste resultaat uit bestaande campagnes te halen.

Mogelijkheden binnen Google Ads

Oneindig veel mogelijkheden!

Vaak is de meest voor de hand liggende strategie het opzetten van een search campagne. Deze campagnes werken op basis van zoekwoorden. Op het moment dat iemand een bepaalde zoekopdracht intypt komt jouw tekstadvertentie dan naar voren. Pas als iemand op je advertentie klikt hoef jij te betalen.

Met display en video campagnes kun je jouw doelgroep bereiken op het gehele Google Display Netwerk. Zo kun je ze bereiken wanneer ze op hun favoriete websites browsen of apps gebruiken. Met de uitgebreide targetingopties van Google kun je jouw boodschap op het juiste moment weergeven aan de juiste mensen.

Shopping campagnes zijn speciaal voor webshops en online retailers. Ze werken hetzelfde als search campagnes, maar dan met producten die online te koop zijn. In plaats van een tekstadvertentie wordt er bij een zoekopdracht een advertentie met onder andere een afbeelding en prijs getoond. Zo kun jij jouw doelgroep bereiken op het moment dat ze op zoek zijn naar een product dat jij aanbiedt.