Webzies

Webzies

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wil jij met jouw website beter vindbaar zijn in de zoekmachines? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd.
  • Gratis klikken van relevante bezoekers
  • Levert langdurige en duurzame resultaten op
  • Zorgt voor een kwalitatief betere website

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wat is het eigenlijk?

SEO zorgt ervoor dat je hoger in de organische resultaten van Google en Bing zult ranken waardoor jouw klanten je beter kunnen vinden. De resultaten van SEO-optimalisatie zijn zichtbaar op de langere termijn, maar zijn dan ook langdurig en duurzaam. Zo heb je naast een mooie website ook een vindbare website!

Met SEO zorg je ervoor dat jouw website op een organische manier op voor jou relevante zoektermen goed scoort. Wanneer mensen op zoek zijn naar een dienst of product dat jij aanbiedt komen ze jouw website tegen in de organische zoekresultaten. Dit betekent dat jij voor een klik geen geld hoeft te betalen en dus gratis website bezoekers krijgt.

Hoe werkt SEO?

Wij helpen je graag!

Voordat je aan de slag gaat met SEO is het belangrijk dat je weet hoe jouw (potentiële) klanten zoeken naar de producten of diensten die jij aanbiedt. Door middel van een zoekwoordenonderzoek worden de voor jou interessante zoekwoorden en zoekvolumes vastgesteld. Op basis hiervan kun je aan de slag met het verbeteren van jouw vindbaarheid. Maar met alleen de juiste zoekwoorden ga je er nog niet komen. SEO is kort samen te vatten in 3 pijlers: techniek, content en autoriteit. Met techniek wordt bedoeld dat jouw website technisch gezien juist in elkaar moet zitten. Zo hebben onder andere de snelheid, indexatie, links, veiligheid en andere zaken die ervoor zorgen dat jouw website makkelijk te lezen is voor zoekmachines, invloed de vindbaarheid van jouw website. Content die geoptimaliseerd is voor SEO draagt bij aan de organische vindbaarheid van de pagina’s op jouw website. Dit heeft dus alles te maken met het zoekwoordenonderzoek.

Wil jij meer weten over copywriting? Lees dan hier verder. De laatste pijler is autoriteit. Dit doe je door middel van linkbuilding. Linkbuilding is het vergaren van relevante links naar externe website naar die van jou. Hoe hoger de autoriteit van de website die naar jouw website linkt, hoe hoger de waarde van deze link is. Linkbuilding is een zeer intensief proces waar veel tijd in gaat zitten, maar als je het goed aanpakt pluk je hier uiteindelijk ook de vruchten van.

seo techniek

SEO bij WEBZIES?

Daar zijn wij goed in!

Wil jij bij ons aan de slag met SEO? Dan gaan we eerst aan analyse van de huidige stand van zaken maken. Hoe rankt jouw website op dit moment in de zoekmachines en waar zitten de verbeterpunten in de website techniek? We voeren een zoekwoordenonderzoek uit en gaan aan de slag met het creëren van SEO content. Meer eerst weten over de 3 pijlers van SEO? Lees hier alles over technische SEO, copywriting en linkbuilding!

seo