Webzies

Webzies

SEO Copywriting

Met SEO copywriting zorg je ervoor dat jouw website voor zowel bezoekers als zoekmachines beter vindbaar wordt.
  • Jouw website wordt organisch beter vindbaar
  • Interessante content voor jouw bezoekers
  • Langdurige en duurzame resultaten

SEO Copywriting

Wat is het eigenlijk?

Met SEO copywriting zorg je ervoor dat jouw website voor zowel bezoekers als zoekmachines beter vindbaar wordt. Daarnaast zorgt het voor relevante content voor de bezoekers met als doel conversies te genereren. De kunst is dus om teksten te schrijven die aantrekkelijk zijn voor mensen én zoekmachines. Je wil namelijk jouw bezoekers aanspreken met een relevante tekst en ervoor zorgen dat je met deze tekst ook makkelijk gevonden kunt worden.

Alle teksten op jouw website dragen bij aan de vindbaarheid van de website. Zoekmachines willen namelijk precies weten waar een tekst over gaat om hem vervolgens te ranken in de zoekresultaten. Om ervoor te zorgen dat Google jouw pagina een hoge rank geeft moet je weten hoe je Google hierover informeert. Dit kan bijvoorbeeld door zoekwoorden te verwerken in de tekst, paginatitels te optimaliseren en metabeschrijvingen toe te voegen.

Hoe werkt copywriting?

Wij helpen je graag!

Een belangrijk onderdeel van SEO copywriting is dat je ervoor zorgt dat de zoekmachine weet waar jouw tekst over gaat. Hoe je dit doet? Met duidelijke taal en gestructureerde alinea’s voorzien van koppen, subkoppen en opsommingen. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste zoekwoorden gebruikt. Deze verwerkt je zowel in de tekst als in de koppen. Het gebruik van synoniemen en andere vormen van het woord ook bij aan de vindbaarheid én leesbaarheid van de tekst. Natuurlijk zijn zoekmachines niet jouw klanten en daarom is het allerbelangrijkste dat de content voor jouw bezoekers waardevol, aantrekkelijk, relevant en leesbaar is. Zodanig dat mensen de content willen delen, erover praten, converteren en terugkomen.