Webzies

Webzies

Verkopen op bol.com

Verkopen op bol.com

Verkopen via bol.com biedt veel voordelen voor ondernemers. Als webshopeigenaar of ondernemer kun je jouw producten gratis aanbieden op bol.com. Je krijgt er als het ware een (extra) webshop bij. En niet zomaar een webshop! Met ruim 9 miljoen actieve klanten behoort bol.com tot de grootste (online) verkoopkanalen van Nederland en België. Dit enorme bereik zorgt ervoor dat bol.com bij veel bedrijven 30% EXTRA omzet genereerd. Wil jij dus groeien met je webshop of onderneming? Dan is het verkopen via bol.com zeker de moeite waard!

Voordelen van bol.com:

  • 1) Het aanbieden van je assortiment is gratis. Je betaalt pas als er daadwerkelijk een product is verkocht. De betaling gaat op basis van een commissie. Deze bestaat standaard uit 0,99 cent plus een percentage van het verkoopbedrag (5-20%)
  • 2) Heb je geen tijd om de verzending zelf te regelen? Dan kan dit via het logistieke centrum van bol.com. Tegen een scherpe prijs kun je gebruik maken van hun magazijn. In dat geval verwerkt, verpakt en verzend bol jouw bestellingen

Hoe werkt het verkopen via bol.com?

Verkopen via bol.com hoeft niet moeilijk te zijn. Je hebt slechts twee dingen nodig: een bol.com verkoopaccount en een koppeling met je webshop.

API-koppeling

Met een API-koppeling kun je jouw Magento, WooCommerce of Lightspeed webshop realtime verbinden met bol.com. Deze realtime verbinding betekent dat de voorraad van je webshop bij iedere nieuwe bestelling direct wordt aangepast. Zo is de voorraad altijd up-to-date en kun je nooit meer producten verkopen dan wat je op voorraad hebt.

Channable

Een API-koppeling maken kan met behulp van een feed management tool, zoals Channable. Een feed management tool maakt het mogelijk om jouw assortiment door te sturen naar bol.com en is daardoor te beheren op één plek.

Product data

Om te kunnen verkopen op bol.com moet je je producten in productcategorieën plaatsen. Via Channable kun je jouw producten toewijzen aan de juiste categorieën van bol.com. Zo kunnen consumenten je producten gemakkelijk vinden en bereik je het juiste publiek. Daarnaast is het belangrijk dat je producten zijn voorzien van zoveel mogelijk informatie. Ook dit kun je via Channable doen en om deze informatie vervolgens door te sturen.

Onze werkwijze

Wij gaan als volgt voor u te werk

1

Stap 1: Doelstellingen

Voordat we beginnen bespreken we samen met jou de doelstellingen die je wilt behalen. Als duidelijk is wat we precies willen bereiken kunnen we op basis daarvan resultaten meten en optimaliseren.

2

Stap 2: Opstarten en inrichten van het account

Wij gaan voor je aan de slag! We gaan ervoor zorgen dat je een verkoopaccount krijgt bij bol.com (mocht je die nog niet hebben), we openen een account voor je bij Channable en koppelen we je webshop. Daarna gaan we verder met het indelen van de producten in de productcategorieën van bol, en het vullen van alle velden met de juiste productinformatie. Vanuit hier kunnen we jouw producten doorsturen naar bol, zodat je kunt starten met verkopen.

3

Stap 3: Start de verkoop!

Als we de accounts hebben opgestart en alles hebben klaargezet kunnen we beginnen met het verkopen van de producten. Het enige wat jij hoeft te doen is de orders verwerken. De rest, dat regelen wij!