Webzies

Webzies

De kracht van een Instant Experience advertentie op Facebook

Door: Ralph
Leestijd: 00:05

Het is je vast niet ontgaan dat wanneer je keuzestress hebt vanwege té veel opties, dat je oog automatisch valt op diegene die het meeste opvalt. De grootste, dikste of juist diegene met een totaal andere kleur. Je oog neigt automatisch naar de optie die anders is dan de rest! Niks mis mee natuurlijk, maar er zit een reden achter waarom ik dit vertel. Je kunt dit biologisch fenomeen namelijk in je voordeel gebruiken bij het inzetten van advertenties. Met dat gezegd hebbende leer ik je vandaag graag meer over een van de laatste advertentievormen binnen Facebook: Instant Experience, een mobiele landsingspagina ervaring binnen Facebook!

Wat is een Instant Experience?

Instant Experiences van Facebook (voorheen Canvas) worden direct geladen, zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en zijn ontworpen om de aandacht van je doelgroep volledig op je advertentie te vestigen. In een Instant Experience kunnen mensen interessante video’s en foto’s bekijken, door carrousels vegen, kantelen om te pannen en lifestylebeelden met getagde producten verkennen. En dat allemaal in één advertentie.

De letterlijke vertaling van instant experience betekent: een directe ervaring. Facebook bedoelt hiermee dat je als gebruiker direct de landingspagina te zien krijgt achter de advertentie, maar dan op Facebook zelf en niet op de website. Dit is een win-win voor de gebruiker én Facebook. Waarom? Nou, het scheelt weer 1 stap voor de gebruiker om tot de informatie te komen die hij/zij zoekt en voor Facebook is het een win omdat zij het liefst hun gebruikers zo lang mogelijk op het platform houdt. Het algoritme beloont dus advertenties die gebruikers NIET naar andere websites doorsturen. Dat resulteert in doorgaans meer bereik tegenover dezelfde kosten van een ‘normale’ advertentie.

Aantal andere voordelen zijn:

  • Zeer korte laadtijd en trekt meteen de aandacht (15x sneller dan mobiele landingspagina)
  • Instant Experience wordt weergegeven op volledig scherm waarbij inhoud wordt uitgelicht
  • Werkt met meerdere indelingen: foto’s, video’s, carrousel, diavoorstelling en collectie
  • In 1 advertentie je complete merk laten kennismaken met je potentiele klant

 

Wat is het effect van een Instant Experience t.o.v. een normale ad

In grote lijnen zijn de resultaten van een Instant Experience beter t.o.v. traditionele advertentie formats. Al kun je dat niet over iedere advertentie zeggen. Het effect is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren zoals het type product, service, kwaliteit en/of doelgroep. Ook is het afhankelijk van de branche. Statistieken laten zien dat dit soort advertenties erg goed werken in de retail, fashion, travel & e-commerce. Dit heeft alles te maken met de visuele ervaring die in sterke mate aanwezig is in een Instant Experience. Laat ik een ander voorbeelden op een rij zetten waarbij het effect van een Instant Experience goed naar voren komt met prachtige resultaten.

Sephora’s Instant Experience.