Webzies

Webzies

Google Skillshop: onmisbaar voor elke online marketeer

Door: Nick Faassen
Leestijd: 00:10

Google Skillshop is dé manier om de puzzel die Google Ads heet op te lossen. De naam die het hiervoor had was Academy for Ads. Zoals de naam het al een beetje aangeeft is het een platform waar je online cursussen en certificaten kunt behalen voor Google producten, met name Google Ads cursussen. Ondertussen is Google Skillshop uitgebreid met cursussen voor Analytics, Google Marketing Platform, Google My Business en Google Ad Manager voor publishers.

Het achtste wereldwonder genaamd Google en met name Google Ads is behoorlijk lastig om te begrijpen voor een beginnende online marketeer. Daarom heeft Google hier een oplossing voor gevonden met makkelijke stapsgewijze cursussen.

Wat is Google Skillshop?

Google Skillshop zijn een aantal opeenvolgende cursussen die Google gratis aanbiedt. Het is vooral gefocust op advertising van Google zoals Google Ads, Analytics en het gevorderde Marketing Platform met onder andere Display & Video 360. Daarnaast zijn er extra cursussen voor bijvoorbeeld YouTube, Cloud en Waze. Al met al helpt Google Skillshop jou om een echte SEA specialist te worden.

Elke cursus sluit je af met een test en als je deze haalt krijg je een certificaat van Google. Dit certificaat is een jaar lang geldig. Elk onderdeel is onderverdeelt is verschillende cursussen. Analytics is bijvoorbeeld opgedeeld in Analytics 4 en Universal Analytics. We zullen ons in deze blog focussen op de cursussen van Google Ads omdat deze ook uit de meeste onderdelen bestaat en het meest uitgebreid is. De Google Ads cursussen bestaan uit de volgende certificeringen:

Google Skillshop Certificeringen

Een aparte cursus dus voor elk belangrijk aspect van Google Ads

De kracht van deze cursussen is de eenvoud om te leren. Je begint eigenlijk stapsgewijs van a tot z aan elk onderdeel. Het is ontworpen voor mensen die nog geen ervaring hebben met Google Ads. Het is aan te raden om ze allemaal te volgen voordat je begint aan de campagnes zodat je goed voorbereid bent. Natuurlijk leer je het snelst door te doen maar zonder basiskennis weet je niet waar je moet beginnen.

Er wordt gebruik gemaakt van interactieve lessen met leerzame video’s, ingebouwde korte vragen in het lesmateriaal en een ‘make it stick’ vraag.

Maar waarom is het zo belangrijk om Google Skillshop te volgen?

Het is erg lastig om zelf alles uit te vogelen wat elke functie doet en hoe die werkt binnen Google Ads. Dit is vooral het geval als je voor het eerst zo’n account induikt. Er leiden meerdere wegen naar Rome om jouw doelen te bereiken binnen het Google netwerk. Welke het beste is in welke situatie is lastig inschatten wanneer je hier net mee begint. Er zijn verschillende campagnetypes, strategieën en advertenties om te gebruiken.

De Skillshop van Google zorgt ervoor dat jij de theorie van Google Ads onder de knie krijgt. Kost alles bij elkaar wel behoorlijk wat tijd om al deze cursussen af te ronden maar dan heb je ook wat. De certificaten zijn officieel door Google erkend en staan mooi op je cv. Je kunt ook mooi aan je klanten aantonen dat je overal voor gecertificeerd bent voor de belangrijkste advertising tool die er is.

Hoe begin ik aan dit pad naar succes?

Je hebt eerst een Google account nodig waarmee je in kunt loggen op:

https://skillshop.exceedlms.com/

Wanneer je ingelogd bent kom je op een scherm uit waar je kunt kiezen uit de verschillende onderwerpen die Skillshop bevat:

Google Skillshop Onderwerpen

Vervolgens kun je kennismaken met alle verschillende cursussen die ze aanbieden en een keuze maken waar je mee kunt beginnen. Over het algemeen zul je waarschijnlijk het meest gebruik maken van Search, Shopping en Display. Het is dan ook slim om hier mee te beginnen.

Google Skillshop Cursussen

Google Search Ads

Met de Search e-learning course leer je hoe je het beste zoekadvertenties maakt en hoe je deze het beste inzet. Je leert hoe je van begin tot eind een campagne opzet en optimaliseert. Het bestaat uit het implementeren van biedstrategieën, leren van de verschillende zoekwoordtypes tot het in elkaar zetten van een advertentie.

Google Shopping Ads

Je kent ze vast wel, shopping ads. Als je naar een bepaald product op zoek bent zoals een nieuwe telefoon krijg je meteen allerlei fotootjes te zien met een titel en een prijs. Shopping ads zijn een van de belangrijkste manieren om te adverteren voor webshops. Het is bijna niet weg te denken uit een online marketing strategie. Dit komt door grote catalogussen en feeds waar je mee te maken krijgt met een webshop. Via Skillshop kun jij leren hoe je deze op de beste manier in kunt zetten.

Google Display Ads

Wat naast Shopping en Search ook absoluut niet weg te denken is uit je online marketing strategie is het gebruik van banners. Google Ads maakt gebruik van responsieve banners of banners die je zelf uploadt in JPEG of HTML5.

Je leert in deze cursus hoe je deze het beste in kunt zetten om jouw ideale doelgroep te bereiken. Het is namelijk niet heel makkelijk om de juiste banner aan de juiste persoon te laten zien op het juiste moment.

Google Ads Video

Google Ads Video advertenties zijn vooral terug te vinden op YouTube. Het is een steeds populairder wordend platform dat niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven. Wanneer je wilt werken met videoadvertenties dan is naast Facebook en Instagram YouTube een super platform.

Wil jij leren hoe je je video’s het beste inzet voor advertenties op Google? Dan is het aan te raden om ook deze certificering te halen.

Google Ads Apps

Heb je een app of ben je van plan er een te maken of laten maken? Wanneer dit het geval is wil je natuurlijk dat deze ook gedownload wordt. Ook hier heeft Google een oplossing voor bedacht, de Apps campagnes. Leer via Skillshop hoe je dit succesvol op kunt zetten.

Google Ads Measurement

Een van de belangrijkste onderdelen van het succesvol maken van je campagnes is de meetbaarheid hiervan. Wanneer jij niet precies kunt meten hoe succesvol je campagne is dan is het nagenoeg onmogelijk om deze te verbeteren. Dit kan gelukkig met de conversiemeting van Google Ads.

Het is nogal ingewikkeld als je hier geen verstand van hebt om alles op een goede manier in te richten. Met Skillshop leer jij wat je moet weten om dit probleemloos te doen.

Is Google Ads Skillshop iets voor jou?

Als je nu denkt ‘ik wil dit ook leren’ dan staat je maar 1 ding te wachten en dat is zo snel mogelijk beginnen aan je Google Ads cursussen! Je zult merken dat je je meer comfortabel voelt met het werken met Google Ads na het behalen hiervan.

Is dit niks voor jou of heb je hier simpelweg geen tijd voor dan kun je natuurlijk nog altijd bij ons aankloppen voor een kopje koffie! Wij kunnen je hier natuurlijk ook heel goed mee op weg helpen. Bekijk ook eens onze Google Ads diensten pagina!