Webzies

Webzies

De YouTube Video Builder, kennen jullie hem al?

Door: Nick Faassen
Leestijd: 00:05

Zoals je ongetwijfeld weet is video content belangrijker dan ooit te voren. Daarom was ik dus ook helemaal hyped toen ik hoorde dat YouTube een eigen videobuilder ontwikkeld heeft. Het is nog een bèta en niet voor iedereen beschikbaar. Maar ik ga jullie vertellen wat je ermee kan doen en hoe het werkt.

Videocontent is op social media het best converterend en ook YouTube is al jarenlang een onmisbaar kanaal om te adverteren. Maar hoewel er weinig twijfel over bestaat dat video-inhoud beter presteert is het maken van video content van goede kwaliteit niet eenvoudig. Dat is waar de Video Builder tool van YouTube van pas komt.

Wat is de YouTube Video Builder?

Zoals je kunt zien in bovenstaande video stelt de Video Builder iedereen in staat om goed uitziende video content te maken op basis van stilstaande beelden, teksten, sjablonen en muziekclips. Er zijn echter enkele beperkingen op het gebruik van Video Builder die het vermelden waard zijn.

Hoewel Video Builder gratis te gebruiken is kun je alleen clips maken van 6, 15 of 16 seconden. Je kunt de clips ook niet gemakkelijk downloaden vanuit de Video Builder om ze voor andere kanalen te gebruiken. Zoals je in het bovenstaande overzicht kunt zien kun je aan het einde van het proces je video delen, opslaan op in je YouTube-kanaal en je kunt de video gebruiken in een advertentiecampagne. Er is geen optie om de video te downloaden en voor andere middelen of op andere platforms te gebruiken. Hier zijn natuurlijk wel omwegen voor zoals een YouTube converter.

Hoe kun je gebruik maken van de YouTube Video Builder?

YouTube heeft de afgelopen tijd aan de Video Builder gewerkt en het opent sinds kort de bètatoegang voor meer bedrijven om te helpen met promoties tijdens de COVID-19-pandemie. Interessant is dat Vimeo ook zijn eigen, vergelijkbare tool voor het maken van video’s heeft die het in februari uitbracht. Dus als je op zoek bent naar vereenvoudigde opties om meer opvallende video-content te maken zijn er nu verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Je kunt toegang vragen tot de YouTube Video builder via je Google contactpersoon, het is helaas nog niet voor iedereen beschikbaar. Zie hier een aantal van de beschikbare templates:

YouTube Video Builder

Hoe maak je een video via de YouTube Video builder tool?

Het maken van een video via deze videotool gaat volgens een heel simpel stappenplan. Het gaat eigenlijk als volgt:

 

1️⃣ Kies een van de beschikbare templates

2️⃣ Kies de kleuren van je brand

3️⃣ Upload een logo

4️⃣ Upload je afbeeldingen

5️⃣ Voeg je teksten en font toe

6️⃣ Kies of upload een muziekje voor onder je video

 

En voilà, je video is af! Je zult even moeten wachten tot je de video in je YouTube kanaal kunt gebruiken en vervolgens kun je aan de slag!

Wil jij meer weten over YouTube of videomarketing? Neem contact op met ons team!