Webzies

Webzies

Ben jij ook op zoek naar nieuwe medewerker(s)?

Door: Tomas
Leestijd: 00:05

Bedrijven hebben steeds meer moeite om de juiste werknemers te vinden. Dit heeft niet alleen te maken met het overschot aan vacatures maar ook met de kwaliteit van deze vacatures. Volgens cijfers van het UWV zijn er in Brabant alleen al 3.200 online vacatures, en ongeveer 18.000 geregistreerde werkzoekende. Je zult denken dat er genoeg mensen zijn om deze vacatures te vullen, alleen zullen er maar een paar aansluiten jouw profiel.

Om ervoor te zorgen dat jij met jouw vacatures de beste kandidaten weet te vinden, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

  1. Zorg voor een compleet functieprofiel

Zorg ervoor dat je eerst zelf duidelijk hebt welke werkzaamheden je nieuwe collega daadwerkelijk gaat uitvoeren. Stel een functieprofiel op en vat deze samen in de vacature. Wees duidelijk over wat je verwacht van je nieuwe collega. Stel daarbij niet teveel eisen. Vaak vragen we om een duizendpoot, wat mensen afschrikt.

  1. Gebruik een functietitel die men begrijpt

Zorg dat iedereen direct begrijpt wat de functietitel betekent. Vraag jezelf af welke zoekwoorden gebruikt worden om jouw vacature te vinden. Probeer niet te overdrijven in het creatieve, een titel moet duidelijk zijn en direct inzicht geven in de vacature. Een goede functietitel zorgt ervoor dat werkzoekenden doorklikken.

  1. Gebruik geen opsommingen

Vacatures worden steeds meer ontzettend lange lijstjes met opsommingen. Probeer wat nieuws en kijk of je de werkzaamheden in een leuk verhaal neer kan zetten. Omschrijf een typische werkdag van je aanstaande collega. Probeer de teksten wat persoonlijker te maken door zinnen te gebruiken als: ‘Jij voelt je als een vis in het water wanneer…’ of ‘Met jouw talent voor verkoop ga je….’.

  1. ”What’s in it for me?”

Focus eerst op wat je te bieden hebt. Wat zijn de voordelen voor de werkzoekende om te reageren? Werk daarna pas uit wat je allemaal vraagt van de werkzoekende. Een sollicitant wil best uitgedaagd worden, maar het moet niet zo zijn dat er niks wordt aangeboden door het bedrijf. Wanneer mensen eerst de voordelen van een vacature zien worden ze getriggerd om verder te lezen en te reageren.

  1. Controleer je vacatures op sites als Indeed

Op Indeed gaat het nog wel eens mis omdat de teksten vaak rechtstreeks worden overgenomen. Check je vacatures online en zorg ervoor dat alles precies zo staat als jij het wil. Wanneer dit niet het geval is zullen werkzoekenden niet klikken op jouw vacature. En dan loop je misschien zomaar de perfecte kandidaat mis.

  1. Stem je landingspagina’s af

Wanneer jouw vacature linkt naar een webpagina, zorg er dan voor dat deze pagina daadwerkelijk aansluit bij de vacature. Geef hier bijvoorbeeld extra informatie, gebruik aantrekkelijke afbeeldingen en vergeet de call-to-action knoppen niet. Help de sollicitant in de juiste richting met een duidelijke landingspagina.

  1. Promoot je vacatures

Super, nu heb je een goede vacaturetekst geschreven. De volgende uitdaging staat alweer klaar: gevonden worden. Promoot je vacatures via social media. Op deze manier kun jij rechtstreeks je doelgroep bereiken. Niet heel bekend met promotie op social media? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

  1. Zorg dat collega’s hem delen aan eigen netwerk

Collega’s zijn het ideale uithangbord van jouw bedrijf. Vraag aan je collega’s om de vacature online te delen. En vraag of ze er voor openstaan om een kleine impressie te geven van hoe zij de sfeer ervaren binnen het bedrijf. Dit zorgt voor een betrouwbare uitstraling.

  1. Reageer snel

Wanneer de reacties op jouw vacature binnenstromen is het belangrijk om te reageren op iedereen. Laat het ook weten wanneer en waarom iemand het niet is geworden. Blijf altijd professioneel en vriendelijk tegen sollicitanten, wie weet kom je ze in de toekomst weer tegen.

  1. Maak indruk

Draai het bij het gesprek nou eens om. Probeer indruk te maken op je sollicitant in plaats van andersom. Op deze manier haal jij de perfecte kandidaat binnen. Laat een blijvende indruk achter.

Het schrijven van een winnende vacature is niet altijd even makkelijk en er gaat nogal wat tijd in zitten. Wij snappen dat niet iedereen het talent of de tijd heeft voor het schrijven van pakkende teksten. Daarom willen wij graag helpen.

Bij WEBZIES weten ze precies wat pakkende teksten zijn die online goed scoren. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, en wie weet kunnen wij wat voor jou betekenen.