Webzies

Webzies

WordPress thema of maatwerk?

Door: Ralph
Leestijd: 01:30

Dat WordPress het meest gebruikte CMS is voor het beheren van websites is voor velen waarschijnlijk geen verrassing. Wat veel mensen echter niet weten is dat je een website binnen WordPress kunt maken op twee manieren. Welke twee keuzes je hebt en wat daarvan de voor- en nadelen zijn lees je verder in dit artikel!

 

WordPress thema’s

De beschikbaarheid van premium thema’s voor WordPress wordt alsmaar groter. Premium thema’s zijn websites die door andere ontwikkelaars zijn gemaakt en waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Het gebruik van thema’s is het meest interessant voor startende ondernemers, projectwebsites en beginnende webshophouders. Hieronder hebben we de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje gezet:

Voordelen:

– Professionele website voor een beperkt budget;
– De website kan binnen één week online zijn;
– Weinig html en css kennis nodig;
– En is direct responsive (geschikt voor ieder apparaat).

Nadelen:

– Afhankelijk van de ontwikkelaar

WordPress voert regelmatig updates door. Om jouw website optimaal te laten functioneren is het verstandig om te zorgen dat jouw thema up-to-date blijft. Bij een thema ben je dus volledig afhankelijk van de ontwikkelaar. Update deze het thema niet, dan loopt jouw website achter.

– Veel functies aanwezig die je niet gebruikt

Thema’s worden gemaakt voor een zo breed mogelijk publiek. Dit betekent ook dat er standaard functionaliteiten in zitten waar je geen gebruik van maakt. Deze functies zorgen wel voor extra laadtijd en een minder schone opbouw van de code.

 

WordPress maatwerk

Het alternatief voor thema’s is maatwerk. Bij maatwerk wordt het design gemaakt door een designer en zal een webdeveloper het design omzetten in een werkende website. Je hebt de volledige vrijheid om te bepalen hoe de website eruit komt te zien. Hiermee creëer je een unieke uitstraling die volledig en naadloos aansluit op jouw huisstijl. Maatwerk websites zijn interessant voor groeiende ondernemers die flexibiliteit en branding belangrijk vinden. Ook voor maatwerk websites hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

Voordelen:

– Een design dat naadloos aansluit op jouw huisstijl;
– Optimaal qua user experience;
– Schonere code (alleen de functies die jij ook echt gebruikt worden geprogrammeerd)!

Nadelen

– Ontwikkeltraject duurt langer;
– Niet geschikt voor elk budget;
– Aanpassingen dienen altijd door een webdeveloper gedaan te worden.

 

Heb jij een aanvulling op dit artikel, of wil je weten of een WordPress thema of juist maatwerk beter bij je past? Laat het ons weten!