Webzies

Webzies

Mijn stage bij WEBZIES

Door: Ralph
Leestijd: 04:00

Een nieuwe plek is altijd spannend, zeker als je stagiaire bent. Je weet niet wat je kunt verwachten en hoopt dat het allemaal maar goed komt. Door mijn onervarenheid werden mijn zenuwen ook niet minder. Ik ben iemand die graag alles goed wil doen en dat kan natuurlijk niet op een eerste dag. Gelukkig kon ik al gauw dit gevoel loslaten en kwam ik tot de conclusie dat mijn zenuwen nergens voor nodig waren. Bij WEBZIES had ik echt het gevoel dat ik met open armen in het bedrijf werd ontvangen. WEBZIES is een plek waar je de ruimte krijgt om te leren en te ontwikkelen. Dit is natuurlijk ook precies wat je moet doen op een stage.

WEBZIES

WEBZIES is een dynamisch bureau en je vindt hier alles op het gebied van online marketing. Dat maakt het een leuke stageplek. Je hoeft je niet te vervelen en bent nooit klaar met leren. Elke dag is anders en gevuld met nieuwe uitdagingen. Ik merkte aan mezelf dat ik steeds nieuwsgieriger werd. Vaak vind ik het spannend om vragen te stellen, maar daar heb ik hier nu helemaal geen last van. Ik leer veel en wil steeds meer leren. De sfeer bij WEBZIES is gezellig en iedereen is bereid je te helpen als je vastloopt of met vragen zit. Dit zorgt ervoor dat ik zelf meer initiatief durf te nemen.

Na twee weken onderdeel uit te maken van WEBZIES begon ik me toch wel thuis te voelen. Ik krijg de juiste tools om me te ontwikkelen en er is genoeg ruimte om aan mijn schoolopdrachten te werken. Hierdoor ervaar ik ook geen druk wat school betreft.

Schrijven is wat ik het liefste doe. Ik houd ervan om met taal te spelen om zo tot een pakkende tekst te komen. Dit heb ik tijdens mijn stage een aantal keren mogen proberen door het schrijven van SEO-teksten en teksten voor op een website. Ik moet stiekem toch wel toegeven dat ik ook van andere onderwerpen ben gaan houden. Er zit zoveel meer achter Google dan op het eerste oog lijkt. Er moet heel wat gebeuren wil een bedrijf bovenaan de zoekresultaten van Google komen te staan. Hiervoor heb ik een zoekwoordenonderzoeken mogen doen en het is leuk om te zien waar mensen op zoeken en welke zoekwoorden een verschil kunnen maken.

Leerdoelen

Een van mijn leerdoelen ligt bij visueel denken. Hiermee bedoel ik: hoe kun je een doelgroep met beeld aanspreken? Voor dit leerdoel moet ik dus ook meer in beelden gaan denken en niet alleen in tekst. In de afgelopen weken heb ik dit al een aantal keren geprobeerd door banners te maken en een website vorm te geven. Achteraf vond ik het heel leuk om iets wat je zelf hebt gemaakt een geheel te zien worden. Ik kan niet wachten om te ontdekken wat ik de komende weken ga leren!

Wat ik ook heb geleerd bij WEBZIES zijn niet alleen alle ins en outs rondom online marketing, maar ook dat mijn tafelvoetbalskills nog wel mogen worden bijgeschaafd. Daar heb ik gelukkig nog een aantal weken voor!