Webzies

Webzies

Gratis jouw producten in Google Shopping

Door: Yifen
Leestijd: 03:00

Niet zo lang geleden kondigde Google aan dat retailers binnenkort gratis hun producten kunnen laten tonen in de shopping resultaten. Dit is supergoed nieuws voor alle retailers met een webwinkel! Google vermeldt erbij dat dit plan al een tijdje in de maak was maar dat het in stroomversnelling is gekomen door de coronacrisis. Op deze manier wil Google een helpende hand geven aan verkopers zodat ze beter in contact kunnen blijven met hun klanten. Deze ontwikkeling betekent overigens niet dat de betaalde shopping advertenties gaan verdwijnen, het is juist een aanvulling en een kans voor iedereen!

Hoe werkt het?

Het gratis vertonen van de producten in Google Shopping zal plaatsvinden op de Shopping tab binnen Google. Voor de shopping resultaten op de Search tab moet dus nog steeds betaald worden. Op de Shopping tab kunnen consumenten verschillende producten met elkaar vergelijken. Op dit moment staat deze tab helemaal vol met betaalde resultaten.

Wanneer de verandering wordt doorgevoerd zal er nog steeds ruimte zijn voor betaalde shopping ads, maar Google zegt dat de Shopping tab voornamelijk uit gratis resultaten zal bestaan. De ads zullen dan, net als op de Search tab, alleen nog bovenaan en onderaan de pagina staan.

Op dit moment heeft Google Ads nog niet aangekondigd wanneer deze vernieuwing in Nederland wordt uitgerold. De Verenigde Staten waren het eerst aan de beurt, maar de planning is om het vóór het einde van het jaar ook in de rest van de wereld beschikbaar te maken.

 

Hoe kan ik mijn producten ook gratis op de Shopping tab laten tonen?

Wanneer je op dit moment al adverteert in Google Shopping hoef je geen actie te ondernemen. Google zal automatisch jouw producten meenemen in de onbetaalde productresultaten. Je kunt dit checken door naar het Google Merchant Center te gaan en daar op ‘Groei’ te klikken. Vervolgens ga je naar ‘Programma’s beheren’ en check je of ‘Platforms van Google’ op actief staat. Als deze is geactiveerd worden jouw producten meegenomen.

 

Ben je op dit moment niet actief met adverteren in Google Shopping? Dan kun je nu een Google Merchant Center account aanmaken om jouw producten alvast klaar te zetten. Zo kun je meteen online met jouw producten op het moment dat Google de onbetaalde resultaten in shopping in Nederland invoert. Heb je hier hulp bij nodig of wil je eerst meer weten? Geen probleem, wij helpen je graag verder dus neem gerust contact met ons op!