Webzies

Webzies

Exit intent popup

Door: Yifen
Leestijd: 01:30

Misschien herken je het wel. Je wilt een website gaan verlaten en gaat met je muis naar het kruisje. Ineens verschijnt er een exit intent pop up met de boodschap of je wel zeker weet of je de website wilt gaan verlaten. Erg vervelend of juist een goede marketing tool voor het genereren van extra conversies? Lees snel verder en je komt er gegarandeerd achter! 

Wat is een exit intent popup?

Een exit intent pop up is een pop-up die verschijnt zodra iemand de website wilt verlaten. Hiermee wil je als website/webshop eigenaar voorkomen dat iemand jouw website verlaat zonder een actie te doen die voor jou belangrijk is. Je kunt zelf instellen wanneer deze verschijnt en op welke pagina’s. Zo kun je de juiste boodschap naar voren laten komen bij specifieke pagina’s. 

Is een exit popup interessant?

Daar kunnen we kort en krachtig over zijn. Ja, een exit intent pop-up is interessant. Het zorgt ervoor dat mensen sneller beslissen om een actie te doen die jij graag wilt. Of ze anders niet die beslissing in een later stadium alsnog hadden genomen kun je natuurlijk nooit weten. Wel zijn er een tweetal aantal zaken belangrijk bij het inzetten van een Exit pop up:

  1. Dit werkt alleen op een desktop. Op mobiel kun je de pop-up op specifieke pagina’s beter laten verschijnen na een aantal secondes. Je gebruikt namelijk geen kruisje als je op je mobiel aan het browsen bent. 
  2. Hoe specifieker de pagina, hoe specifieker de boodschap. Denk goed na op welke pagina’s je een pop up wilt tonen. Kijk ook naar de boodschap die past bij en pop up. Een pop up wordt namelijk niet altijd als prettig ervaren en kan bij het teveel tonen zelfs ergernis opwekken.

Exit popups en WordPress

Zelf gebruiken wij en onze klanten vaak WordPress. Binnen WordPress zijn de mogelijke oplossing voor het creëren van een dergelijke pop-up behoorlijk graag. Zelf maken we gebruik van pop-up maker voor het maken van een standaard pop-up. Om de exit functie toe te voegen is er een kleine add-on welke je kunt toevoegen aan de pop-up maker. Ideaal om zonder al te hoge kosten en binnen een korte periode de pop-up te creëren die jij graag wilt! 

Heb je hulp nodig ben het instellen van je Exit pop up? Laat het dan vooral weten. We kijken/denken graag met je mee!